'CiNtA'...

السلام عليكم

apa khabar para blogger?chat..sket..cdh..angau?...haha
dah bape ari x update kan...bosan sungguh cik mimie nie kan!
bukan aper..
ada prkara yang mghlang sya dr mngupdate blog nie!
bukan sngaja...harap maaf ye!nie nak share ckit pasal 'CINTA'...
knapa rasanya cinta tu huruf besar semua...berwarna lagi..
itu la nk tnjk yg mmg cinta tu bahaya dan kdg2 manis..
tp kna egt CINTA yg plg agung hanya cinta pada ALLAH..
ttbe trbaca pasal CINTA
tgk bwh nie...

1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya. 

2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.

7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.

8. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.


9. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. 

10. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.


pape pon yg pntg...
kajian mngatakan...haha
saya blum bersedia untk itu semua...haha!

musykil yg no 1 tu..btul ke?hummmm? 
blogwalking meh!


THANK YOU.COME AGAIN =)

No comments: